Dyremishandling angår oss alle!

Kontakt Mattilsynet og barnevernet eller politiet slik at dyr og mennesker som lever i en voldelig hverdag kan få et nytt liv.

Publisert:

Illustrasjonsfoto, denne katten har det brillefint. Foto: Ketil Tjore

  • Birgitte Fineid, veterinærfaglig rådgiver, Dyrebeskyttelsen Norge
Denne artikkelen er over to år gammel

11. mai 2018 kunne vi i avisen «Strilen» lese at flere ungdommer er mistenkt for mishandling og drap av dyr, blant annet en katt.

Mishandling og vanskjøtsel er noe som skjer hver dag i de norske hjem. Familiedyr, barn, kvinner og også menn, lever i frykt for hva dagen bringer. Hva som hender bak hjemmets fire vegger er oftest skjult for omverdenen. En utrygg hverdag hvor fysisk og mental mishandling ligger på lur, vil prege livet til mange dyr og mennesker.

Over årenes løp har det blitt godt kjent at det finnes en sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. Dette betyr at i husholdninger der dyrene mishandles, vil mennesker stå i faresonen og der mennesker mishandles, vil dyrene stå i faresonen.

Les også

Les også: Ungdomar mistenkte for kattedrap

En voldshandling, uavhengig av om den rammer dyr eller mennesker, må tas på største alvor. Handlingen til ungdommen som sparker hunden eller klipper halen av katten, kan ikke bortforklares som ungdomsstreker. Risikoen for at et annet dyr, en fremtidig partner eller barn også blir kjent med mishandlingens verden, er stor.

For å hjelpe alle de som lever i frykt for fysisk og mental mishandling hver dag, må vi alle samarbeide for å gjøre livene til disse dyrene og menneskene bedre.

Vi må alle være den brysomme «nabokjerringa» som melder ifra når vi mener noe er galt. Dersom du mener noen utsettes for fysisk eller psykisk mishandling, er det viktig at du sier ifra. Kontakt Mattilsynet og barnevernet eller politiet
slik at dyr og mennesker som lever i en voldelig hverdag kan få et nytt liv.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Då vil du bli glad for ny parkeringsplass her

  2. «Ein del elevar seier dei blir mobba på skulen». No har fylkesmannen avdekka fleire regelbrot

  3. Suste forbi UP i over 100 km/t

  4. – For meg er det viktig at alle kan vere med. Både på og utanfor matta

  5. « Om vi fortsett som no, kan vi gå tom for fleire naturressursar om berre 10 til 30 år»

  6. Fem veggplater knuste på Knarvik barneskule

  1. Austrheim